Profiel

Het Lectoreninitiatief Professionalisering Taalonderwijs Nieuwkomers (LPTN) zet zich in voor de verbinding tussen wetenschappelijk inzicht in taaldidactiek en opleiding en de professionalisering van leerkrachten. Daartoe

  • maken we recente inzichten toegankelijk.
  • bevorderen we visieontwikkeling, gericht op structurele verweving van inzichten in (tweede-) taaldidactiek in initiële en post-initiële lerarenopleidingen voor primair en voortgezet onderwijs.
  • zullen we die inzichten op korte termijn vertalen naar een kadertraining voor opleiders en nascholers van leerkrachten in p.o. en v.o. en naar een opzet voor het ontwikkelen van professionaliseringsmaterialen waar die opleiders en nascholers gebruik van kunnen maken.

De nadruk bij dit alles ligt op de behoeften in het reguliere primair en voortgezet onderwijs rond de integratie van nieuwkomerskinderen.

Het LPTN werkt daarmee aanvullend op het LOWAN, dat als belangenbehartiger van professionals in het onderwijs, met name de praktijkvragen met betrekking tot de eerste opvang inventariseert en waar mogelijk beantwoordt.

 

LPTN Nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat kunnen wij voor u doen?